01 / Dobrodošli

LOW TOX DOM BORAVAK
IMG_2638

Dobrodošli u moj dom!

Hvala vam što ste svratili. Možete se ponuditi kavom, čajem, sokom od bazge ili čašom vina. Razgledajte naše kutke, poslušajte naše priče. Ako trebate razgovor, zagrljaj i prijateljstvo, stigli ste na pravo mjesto. Stavite u difuzor ulja koja vam odgovaraju i koja vas vesele i guštajte u mirisima mira. Udobno se smjestite.

Ovdje žive Sofi, Miha, Petra i osam šapa, Zita i Nox. Oduvijek sam kao mala djevojčica promatrala kako su drugi uredili svoj dom. Čak i kada stilski uređenje nije odgovaralo mojem ukusu, uvijek bih se osjećala ugodno upravo tamo gdje se osjeća toplina obitelji, ljubav i zajedništvo. Tako sam i ja uređivala svoj. 

S godinama se ovaj prostor puno mijenjao. Naši prijatelji mogu potvrditi da smo moj Miha i ja uvijek nešto mijenjali, nadopunjavali, izrađivali. Naš dom je ogledalo nas samih i odražava naše stanje, sezonu života, osjećaje, želje, ciljeve, vizije, snove. Doselila sam kod Mihe nakon fakulteta, kad sam se osamostalila i preselila iz roditeljskog doma. Od tada, a prošlo je 10 godina, ovaj prostor u zagrebačkom Trnju je moje utočište i moje sidro. Gdje god da smo bili, a život nas je odveo na različita mjesta, uvijek bih otvaranjem ulaznih vrata i ulaskom u ovaj prostor osjećala da sam tu doma. Tu spavaju uspomene, tu smo započeli svoj zajednički život, tu smo on i ja krenuli zajedno u pisanje svoje priče. Prvo je s nama bio jedan pas, zatim dva, a onda je ovdje započelo jedno novo poglavlje iste te priče rođenjem naše djevojčice Sofije. Ona je promijenila naše živote. Upoznala me sa samom sobom, posložila je moje prioritete i njoj dugujem donošenje svih pozitivnih odluka od trenutka kad sam saznala da se smjestila u mom trbuhu.

Jedva vas čekam voditi da upoznate naš život. Ovo je početak jednog novog poglavlja kojeg doslovno ispisujem ovdje, kao u stranicu svog dnevnika. Ja zaista vjerujem da sve u životu dolazi s razlogom i da sve što nam stigne u život je ovdje da bi nas nečemu naučilo, da bismo rasli, da bismo se mijenjali, da bismo postali bolji. 

Hvala vam što ste dio naše priče.

s ljubavlju, Petra